Ruben Van Gucht was maandagavond te gast in het tv-programma 'De Afspraak'. De sportverslaggever heeft enkele uitspraken gedaan die bij
Remco Evenepoel in het verkeerde keelgat zijn geschoten.
In de talkshow kwam het geloof van Evenepoel in de islam ter sprake. Van Gucht zei daar het volgende over: "Heel dat islam-verhaal... (schudt wat met zijn hoofd) Als dat zijn overtuiging is, is daar uiteraard niets mis mee. Ik hoop voor hem dat hij daar veel kracht uithaalt."
"Het is een feit dat Remco de laatste jaren van zijn carrière heel erg die familie van zijn vrouw betrekt bij zijn overwinningen en prestaties. Ik hoor dat hij daar probeert voor te zorgen."
"Is dat nodig, is dat niet nodig? Dat moet hij weten. Niet veel collega's van hem doen het op die manier. Ik hoor dat hé, jullie mogen morgen allemaal zeggen dat het loze geruchten zijn. Ik heb dat opgevangen."
'Absurd en respectloos'
Die uitspraken zijn bij Evenepoel duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. De olympische kampioen haalde via een statement op Instagram keihard uit naar Van Gucht. "Ik voel me verplicht om te reageren op de absurde en respectloze uitspraken die ruben vg heeft gedaan over mijn privéleven", begin Evenepoel. "Hij beweerde dat ik zou zorgen voor de familie van mijn vrouw."
"Laat me heel duidelijk zijn: dit is complete onzin. Mijn vrouw komt uit een welgestelde familie, met ouders die door hard werk en ondernemerschap een prachtig leven voor hun kinderen hebben opgebouwd. Oumi was mijn buurmeisje, haar ouders wonen op amper 200 meter van de mijne in Schepdaal. Iedereen die daar woont, weet dat ze in een prachtige villa wonen, een kast van een huis."
"Ik ben daar sinds mijn 17e altijd met open armen ontvangen geweest. We kennen elkaar sinds onze jeugd, nog ver voor er sprake was van geld, roem of wat dan ook. Haar ouders hebben hun welvaart niet te danken aan wie dan ook, zeker niet aan mij."
"En dan kom jij, Ruben, vertellen dat ik voor hen zou zorgen? Laat me je iets uitleggen: als er íémand geholpen heeft, zijn het eerder onze (schoon)ouders die altijd alles hebben gedaan om ons te ondersteunen en sterker te maken."
'Beperkte wereldbeeld'
"Ik weet niet waar jij je verhalen vandaan haalt, Ruben. of is het soms moeilijk voor jou te geloven dat een Marokkaanse familie gewoon hard gewerkt heeft en wélgesteld is? Dat zegt meer over jouw beperkte wereldbeeld dan over de realiteit."
"De echte waarheid is simpel: liefde, respect en hard werken hebben ons gebracht waar we nu staan. Niet vooroordelen. Niet roddels. En zeker niet mensen die zichzelf journalist noemen, maar liever onzin verspreiden."
"Misschien moet jij je eerder zorgen maken over je eigen familie, ruben... want we horen ook dingen", sluit Evenepoel zijn tirade af.